درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-10-02  |  2024-12-22  |  بروز شده در: 1403/10/01 - 12:46:5 FA | AR | PS | EN
بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید            حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود            بازگشت نزدیک به ۷۶۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان             حکومت طالبان حقوق متقاعدین را پرداخت می‌کند            سرمایه گذاری بالای معادن طلای افغانستان            شمار شهدای نوار غزه به ۴۵ هزار و ۲۰۶ تن رسید            تلاش ها برای بهره‌برداری از پروژه تاپی             بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه            خلیلزاد: زمان تغییر در پاکستان فرا رسیده است             امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند            امریکا: ایران نقشی در سوریه نخواهد داشت            تقابل با اتلتیکومادرید فاینل نیست            آمادگی ناتو برای جنگ علیه روسیه            امریکا برنامه‌ی موشکی پاکستان را برای خود تهدید می داند             داعش در افغانستان بی ریشه و منفور است            






تاریخ نشر: 1393/11/20 - 11:22:2
تعداد بازدید: 1454
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

تاثیر انقلاب و اندیشه‌های امام خمینی(رحمت اله علیه) بر مردم افغانستان
تاثیر انقلاب و اندیشه‌های امام خمینی(رحمت اله علیه) بر مردم افغانستان

پیروزی انقلاب اسلامی در ایران بزرگترین حادثه تاریخی بود که مردم مسلمان افغانستان را به این باور رساند که می‌توان با دست خالی و با قدرت ایمان، رژیمی تا به دندان مسلح را از پای در آورد.

به گزارش انصار به نقل از خبرگزاری فارس، بسیاری از رهبران دینی و سیاسی افغانستان در سال‌های جهاد و مبارزه، تحت تاثیر اندیشه‌ها و مبارزات امام خمینی (رحمت اله علیه) در ایران قرار داشتند. پیروزی انقلاب اسلامی  در ایران باعث پشتوانه روحی و روانی مردم مسلمان افغانستان گردید و آنها را به این باور رساند که می‌توان با قدرت ایمان رژیمی تا به دندان مسلح را از پای در آورد.

گرایش‌های سیاسی و دینی شکل گرفته در میان طلاب دینی و اساتید دانشگاه و دانشجویان مسلمان افغانستان از سال‌های دهه 50 خورشیدی به بعد تحت تاثیر گرایش‌های شکل گرفته در منطقه و جهان اسلام بخصوص جریان اخوان المسلمین در مصر و انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی(ره) که از 15 جوزا/خرداد 1342 خورشیدی شروع شده بود، شکل گرفت.

آنگونه که در کتاب (افغانستان در سه دهه اخیر) آمده است، مبارزات علما و دانشجویان مسلمان ابتدا به صورت مبارزات اعتقادی با جریان‌های مارکسیستی و در موارد خاص مبارزه با استبداد تبارز یافت؛ اما به تدریج این مبارزات پخته‌تر شده و عمق ایدئولوژیک یافت و سرانجام داعیه حکومت اسلامی را در سر پروراند.

در هفتم ثور سال 1357 حزب دموکراتیک خلق افغانستان که پیرو اندیشه‌های مارکسیستی بود و از طرف حکومت شوروی حمایت می‌شد، در یک کودتایی نظامی، حکومت (سردار محمد داوود خان) را سرنگون کرد و (نور محمد تره کی) رهبر این حزب در افغانستان به قدرت رسید.

طبق نوشته (محمد صدیق فرهنگ) در کتاب (افغانستان در پنج قرن اخیر)، تره کی در سخنرانی‌های خود از مردم پاکستان با لحنی بسیار تحقیر آمیز یاد می‌کرد و مردم شیعه مذهب افغانستان را نیز با سخنان سخیف خود توهین می‌کرد.

پیروزی کودتایی کمونیستی در افغانستان همزمان بود با طغیان مردم مسلمان ایران علیه رژیم سلطنتی محمد رضا شاه پهلوی و تنها چند ماه بعد در 22 دلو/ بهمن همان سال انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی (ره) به پیروزی رسید.

پیروزی انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی(رحمت اله علیه) پشتوانه روحی  و روانی مجاهدین گردید و با این پیروزی مجاهدین افغانستان پیروزی خود را حتمی احساس می‌کردند.

(میر آقا حقجو) محقق و پژوهشگر افغانستانی در کتاب (افغانستان و مداخلات خارجی) در فصلی از کتاب خود  به نقش جمهوری اسلامی ایران در قبال تحولات افغانستان پرداخته و نوشته است که مجاهدین افغانستان پیروزی انقلاب اسلامی در ایران را در خیلی از جبهات جشن گرفتند و نیروهای جهادی یکی پس از دیگری بسوی ایران مهاجرت و فعالیت‌های سیاسی و تبلیغاتی خود را در قالب دفاتر و نمایندگی‌های حزبی و گروهی شروع نمودند.

یک ماه بعد از پیروزی انقلابی اسلامی ایران، در 24 حوت همان سال بزرگترین قیام تاریخی بر علیه حکومت مارکسیستی با تاثیر از انقلاب اسلامی ایران در شهر هرات افغانستان که با مرزهای شرقی ایران همسایه بود آغاز شد که در این قیام بیش از هزاران نفر به شهادت رسیدند.

پیروزی انقلاب اسلامی در ایران بزرگترین حادثه تاریخی بود که مردم مسلمان افغانستان را به این باور رساند که می‌توان با دست خالی و با قدرت ایمان رژیمی تا به دندان مسلح را از پای در آورد.

بسیاری از رهبران دینی و سیاسی شیعه و سنی افغانستان در سال‌های جهاد و مبارزه، تحت تاثیر اندیشه‌های امام خمینی (ره) و انقلاب اسلامی در ایران قرار داشتند.

شهید برهان الدین ربانی، رئیس جمهور حکومت مجاهدین افغانستان و یکی از رهبران بزرگ جهادی کشور، در سال 1358 خورشیدی در حضور جمعی از طلاب و دانشجویان پاکستانی از پیروزی انقلاب اسلامی ایران چنین یاد کرده است:

(پیروزی انقلاب اسلامی ایران، با ارمغانی که برای ملت تقدیم کرد و آن چیزی را که بوجود آورد، پرده‌های یاس و ناامیدی را پاره کرد، غلبه نیروهای اسلامی این انقلاب، بر دار و دسته استعمار و در هم کوبیدن نظام استبدادی شاهی برای مسلمانان ثابت ساخت که دیگر ظلم و استبداد نمی‌تواند، خشم ملت را خاموش کند. توپ و تانک نمی‌تواند جلو ایمان و عقیده را بگیرد. شاه با تمام هواداران خود نتوانست که سیلاب انقلاب را مانع شود. و به لطف خداوند انقلاب پیروز گردید و پرچم توحیدی را در فضای ایران مسلمان به اهتزاز در آورد.)

پیروی از اندیشه‌های امام خمینی (ره) در میان اکثریت علما و رهبران دینی افغانستان اهم از شیعه و سنی در سال‌های مبارزه و جهاد مطرح بود و ریشه در اعتقادات دینی آنها داشت و به عنوان نمونه می‌توان از سخنان امام جمعه قندهار در سال‌های جهاد و مبارزه یاد کرد که در یکی از سخنرانی خود گفته بود: مذهب من حنفی است، رهبر من خمینی است.

(سید محمد علی جاوید) یکی دیگر از رهبران مبارزاتی ملت مسلمان افغانستان نیز بر این باور است که پیروزی انقلاب اسلامی در ایران روح تازه‌ای به ملت افغانستان بخشید تا بتوانند در مقابل ارتش سرخ شوروی ایستادگی کنند.

جاوید در کتاب (انقلاب اسلامی و تجاوز روس‌ها به افغانستان) ضمن برشمردن پیشینه مبارزات ملت مسلمان ایران که قبل از قیام مردم مسلمان افغانستان بر علیه حکومت کمونیستی شکل گرفته بود، پیروزی انقلاب اسلامی در ایران را اثبات کننده نقش دین در جامعه می‌داند و می‌نویسد:

(بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران و شکست فاحش ابرقدرت امریکا در منطقه، ملت مسلمان افغانستان روح تازه‌ای یافتند، و پس از انقلاب ایران، انقلاب افغانستان سراسری و فراگیر شد. چون پیروزی انقلاب اسلامی ایران، این نکته را به اثبات رسانید که عیلرغم همه تبلیغات زهراگین و تلاش‌های توطئه آمیز اجانب، اسلام به عنوان یک دین مترقی و پیشرو می‌تواند توده‌های میلیونی را علیه استعمار و استبداد بسیج و روح ایثار و فداکاری و خود گذری را در عمق جان پیروان خود نفوذ داده و بنیان حکومت‌های مقتدر را از بیخ و بن بر اندازد.)

بر اثر مقاومت مردم مسلمان افغانستان، حکومت دست نشاندن شوروی، از مقامات مسکو خواست که نیروهای نظامی خود را به افغانستان اعزام کند و سرانجام در 6 جدی سال 1358 نیروهای ارتش سرخ شوروی وارد خاک افغانستان شدند و مرحله جدیدی از مبارزات مردم مسلمان افغانستان بر علیه نیروهای شوروی آغاز شد.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، جمهوری اسلامی ایران هیچگاه دولت‌های دست نشانده کمونیستی در کابل را به رسمیت نشناخت و با پیروی از شعار نه شرقی و به غربی حمایت همه جانبه خود را از مبارزات مردم مسلمان افغانستان اعلام نمود و به منظور حمایت از مجاهدین مسلمان افغانستان مرزهای خود را غیر مستقیم بر روی مهاجرین و مجاهدین گشود.

با تجاوز شوروی به افغانستان، امام خمینی (ره) در سخنرانی‌ها و دیدارهای خود و نیز درپیام‌های که به مناسبت‌های مختلف صادر می‌فرمودند حمایت همه جانبه خود را از مردم مظلوم و مسلمان افغانستان اعلام و تجاوز ارتش شوروی به خاک افغانستان را محکوم نموده و در پیامی ضمن محکوم نمودن اشغال افغانستان توسط شوروی فرمودند: (ما بار دیگر پشتیبانی بی‌دریغ خود را از برادران مظلوم و ستم‌کشیده افغان اعلام می‌داریم و اشغالگران را شدیداً محکوم می‌نماییم. ما مسلمانیم و شرق و غرب برایمان مطرح نیست؛ ما از مظلوم دفاع می‌کنیم و بر ظالم می‌تازیم. این یک وظیفه اسلامی است.)

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/3312






*
*

*



نیز بخوانید

بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه


سابقه واشنگتن در تعامل با تروریزم


اتحادیه اروپا؛ مانع جدید در روند صلح ارمنستان با آذربایجان؟


داعش در افغانستان جسورتر شده است


جایگاه ایران در آبنده سوریه چیست؟


ترور خلیل‌‌الرحمان حقانی؛ چند ابهام و یک اتهام


سقوط اسد، خاورمیانه به کام افراطگرایی


آیا ایران فرماندهان و نیروهایش را از سوریه خارج می‌کند؟


افزایش تقویت روابط با حکومت طالبان از سوی چین


آیا زمان برقراری آتش بس در غزه فرا رسیده است؟


ترس بزرگ پاکستان از شبکه حقانی


بازی پاکستان با کارت مهاجران علیه طالبان


بعد از آتش بس در لبنان؛ پیروز جنگ کیست؟


آیا حکومت طالبان به رسمیت شناخته می شود؟


هدف ایران از آمادگی های نظامی چیست؛ عملیات یا تبلیغات؟


کوتاهی دولت پاکستان در جلوگیری از کشتار شیعیان


کودتای خاموش بایدن علیه ترامپ


دورنمای ائتلاف چین و پاکستان علیه تروریزم فعال در افغانستان


خطر برهم خوردن رفاقت ترامپ با نتانیاهو


بازی امریکا و چین در زمین افغانستان


علت تعلل ایران در انجام عملیات وعده صادق 3 چیست؟


چهره های ضد ایران و طالبان در کابینه ترامپ


علت کشیده شدن ترامپ به سوی افغانستان چیست؟


بازی با کارت هند از دولت غنی تا حکومت طالبان


دولت جدید ترامپ و افغانستان؛ تقابل یا تعامل با طالبان؟





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

ادعای طالبان مبنی بر پیوستن اتباع تاجکستان به داعش

بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید

حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود

بازگشت نزدیک به ۷۶۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان

حکومت طالبان حقوق متقاعدین را پرداخت می‌کند

سرمایه گذاری بالای معادن طلای افغانستان

شمار شهدای نوار غزه به ۴۵ هزار و ۲۰۶ تن رسید

تلاش ها برای بهره‌برداری از پروژه تاپی

بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه

خلیلزاد: زمان تغییر در پاکستان فرا رسیده است

امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند

امریکا: ایران نقشی در سوریه نخواهد داشت

تقابل با اتلتیکومادرید فاینل نیست

آمادگی ناتو برای جنگ علیه روسیه

امریکا برنامه‌ی موشکی پاکستان را برای خود تهدید می داند

داعش در افغانستان بی ریشه و منفور است

دولت سوریه تحت کنترول ایران و روسیه نبود

حضور تحریک طالبان پاکستانی در افغانستان یک ادعا است

بسته شدن ۱۲ رسانه طی یک سال از سوی طالبان

امیدوارم ترامپ روابط عربستان و اسراییل را عادی کند

افشای تعداد نظامیان امریکایی در سوریه

انگلیس بزودی روند اسکان مجدد افغان‌ها را پایان می دهد

سابقه واشنگتن در تعامل با تروریزم

تلاش قرغزستان برای تسریع روابط دوجانبه با افغانستان

شکست منچستریونایتد برابر تاتنهام در جام اتحادیه انگلیس


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.